CISV - מידע כללי

האם CISV ארגון דתי?
לא. אנחנו מקבלים בזרועות פתוחות כל דת, ותומכים בכל אמונה. עבורנו, חופש הדת חשוב בדיוק כמו החופש מדת.
האם CISV ארגון פוליטי?
לא. אנחנו לא מעודדים תמיכה או מכוונים לתמיכה פוליטית בשום כיוון. אנו פתוחים לכל עמדה פוליטית. עמדות שונות מעשירות את השונות התרבותית שלנו. סובלנות כלפי רעיונות של אחרים מקדמת חיים משותפים בשלום.
האם קיימת סקירה כללית אודות ארגון ה-CISV?
כן, ניתן לראות כאן מפה אינטראקטיבית של הארצות החברות בארגון ומידע כללי אודות הארגון.

שפה

באיזו שפה מדברים במחנות?
אנגלית. במחנות השונים, ילדים ונוער יכולים להגיע מחמש ועד 12 מדינות שונות ברחבי העולם. אנגלית היא השפה עם המחנה המשותף הרחב ביותר.
בני/בתי בקושי מדברים אנגלית. האם הם יסתדרו בפעילות בינ"ל?
בשיחה ישירה, ילדים לומדים במהירות להביע את עצמם בצורה לא-ורבלית או באמצעות אנגלית בסיסית מאוד. שאר הילדים לרב נתקלים באתגרי שפה דומים. המדריכים עוזרים לילדים ותומכים בהם במקרה הצורך. לפני כל פעילות, ישנו זמן מיוחד המוקצה לתרגום הנאמר בשפה של כל משלחת. לרב, גם ילדים בני 11 יסתדרו ללא "זמן תרגום" לאחר זמן מה במחנה בינ"ל וירגישו שיפור משמעותי ברמת האנגלית שלהם.
אז בעצם ה-CISV מארח מחנות ללימוד השפה האנגלית?
ממש לא. אנחנו לא עוסקים בלימוד שפה. למרות זאת, הילדים ילמדו אנגלית וישפרו את רמתם בצורה משמעותית, בזכות העובדה שהם ישתמשו בה המון, יחוו אותה, ישחקו ויתקשרו באמצעות השפה. בזכות העובדה שהילדים לא ילמדו את השפה באופן רשמי, אף גורם לא יעקוב אחר טעויות ולא ייתן להם ציונים, הילדים יחזרו עם המון ידע חדש ושימושי בשפה האנגלית.

פעילויות / תוכניות מקומיות ובינ"ל

מתי אוכל להרשם?
פרטים אלה נמסרו בכנס לקראת נסיעות הקיץ.
מהו הליך ההרשמה?
כנ"ל
לאיזה פעילויות בינ"ל אוכל לרשום את ילדיי?
כנ"ל. ניתן לראות את רשימת התכניות שמציע ה-CISV לפי גילאים: תוכניות CISV
מהן מגבלות הגיל בפעילויות הבינ"ל השונות?
המשתתף חייב להיות בגיל הנדרש בכל תכנית, לפחות ביום אחד בין ה-1 ביוני ועד ה-31 באוגוסט. בתכניות חורף (בעיקר מפגש נוער - Youth Meeting), הגבול הוא בין ה-1 לנובמבר ועד ה-31 בינואר. מגבלות אלה נועדו להבטיח שהמשתתפים יסתדרו ביניהם ולמנוע פערים נוספים.
מה הנוהל במקרה ביטול מחנה/פעילות בינ"ל ע"י ה-CISV?
במקרה זה, יוחזרו כספי הרישום חזרה
מה הביטוח של ה-CISV הבינ"ל מכסה?
  • עלויות עקב חולי או תאונה
  • עלויות נסיעה וטיסה עקב ביטול התכנית על-ידי ה-CISV או תאונה/מחלה שעבר המדריך או אחד מחברי המשלחת (עד 1000 ליש"ט)
  • אובדן מזוודה וציוד
  • עלויות הנובעות מעיכובים בטיסה
  • Crisis ניהול משברים בעת חירום (פוליטיים, אסונות טבע)
  • אחריות לנזק שנגרם מחוץ ל-CISV

הכנות לפעילות בינ"ל

מתי ואיך ילדי המשלחת מכירים זה את זה?
חברי המשלחת, המשתתפים והמדריך, נפגשים מספר פעמים טרם המחנה, לרב בבית אחת המשפחות (אבל לא רק - תלוי במדריך ובמשפחות המשלחת). חברי המשלחת לומדים להכיר זה את זה ולהתגבש זה עם זה. בשלב זה ההורים לומדים להכיר את המדריך ולבצע תיאום ציפיות לקראת הנסיעה למחנה/תכנית.
מה זה Pre-Camp 1?
Pre-Camp 1 הוא מסמך עם מידע ראשוני על התכנית, המתקבל מהמדינה המארחת. המסמך זמין עבור תכניות הקיץ לכל המאוחר בחודש מרץ של אותה השנה. במסמך מפורט המידע להלן:
  • באיזה סניף של המדינה המארחת תתקיים התכנית?
  • מתי המשתתפים צריכים להגיע?
  • מהו תאריך העזיבה?
  • לאיזה שדה תעופה להגיע?
  • איזה עוד מדינות הוזמנו?
המשלחת חייבת להגיע יחדיו באותה הטיסה.
טפסים, טפסים, טפסים....?
במהלך ההכנות, על המשתתפים והמדריך למלא טפסים. נציגי CISV ישראל יעזרו לכם למלא את הטפסים בעת הצורך. ההורים מפקידים בידי המדריך הבוגר את האחריות על ילדם/ילדתם ומספקים מידע בריאותי אודות הילד/ה (אלרגיות, טיפול תרופתי וכו'), כך שבשעת חירום (בתקווה שלא יקרה לעולם) המדריך וצוות ניהול המחנה (Staff) יוכלו להגיב בצורה מהירה ויעילה ככל הניתן.

נסיעה לחו"ל

מדריך בוגר

כמה ילדים מתלווים למדריך בוגר?
הילדים מתלווים למדריך בוגר בקבוצות קטנות (4-6 ילדים במשלחת). המדריך מוכשר על-ידי ה-CISV ומלווה את המשלחת לאורך כל התכנית, פרט לזמני השהיה אצל משפחה מארחת.
מיהו המדריך הבוגר?
אנו מחפשים את המדריכים הטובים ביותר לפי מיטב יכולתנו, רבים מהם בעלי ניסיון עבר ב-CISV, חלקם בעלי רקע פדגוגי, וכולם עוברים הכשרות ב-CISV לצורך קבלת אחריות זו. חשוב לנו שהמדריכים יוכלו להתמודד עם סיטואציות מורכבות, לטפל היטב בילדי המשלחת עליה הם אחראים, להיות משענת רגשית עבורם, לעזור להם ליצור קשרים טובים עם שאר המשתתפים והכי חשוב - להפוך עבורם את המחנה לחוויה בלתי נשכחת!
אני רוצה להיות מדריך בוגר - איך מצטרפים?
אנו מחפשים מועמדים שיהיו בני 21 ומעלה בזמן התכנית. פרטי ההרשמה ותנאיה יפורסמו בקרוב.
מהי ההכנסה/משכורת של המדריך הבוגר?
כלום. עלויות הטיסה וההסעות משולמים על-ידי ההורים של משתתפי המשלחת, שינה ומזון יסופקו במחנה עצמו על-ידי ה-CISV. בתכניות חילופי משלחות (Interchange) הפעילויות ימומנו גם הן על-ידי הוריי המשתתפים.

פעילויות/מחנות CISV - עוד פרטים

מה הילדים עושים במשך היום?
קיים סדר יום יומי הבנוי מפעילויות הכוללת משחקים ודרכים לעיצוב האישיות. לפני תחילת הפעילות, ישנו "אנרג'ייזר" שמטרתו העלאת רמת האנרגיה של המשתתפים לקראת תחילת הפעולה. אנרג'ייזר הוא למעשה משחק קצר וכיפי המעודד את המשתתפים לעבוד בשיתוף פעולה. במהלך היום יינתן גם זמן לפעילות ספורטיבית ולמנוחה. הפעילויות בתכנית בנויות לפי הגיון מסוים: בתחילת התכנית הפעילויות עוסקות בעיקר בהיכרות וכדי שהמשתתפים ירגישו יותר בנוח זה עם זה. לאחר מכן, כשהמדריכים וצוות ניהול המכנה ירגישו שהגיע הזמן לכך, יתקיימו פעילויות יותר עמוקות - כולל התחשבות במשתתפים השונים. בסופו של התהליך, המשתתפים מרגישים בטחון אחד לגבי השני ומתקיימות יותר ויותר פעילויות המובילות את המשתתפים לסובלנות, הבנה ולבסוף לחברות משמעותית.
האם מתחשבים בגיל הילדים?
בוודאי. במחנות של משתתפים בוגרים יותר, למשתתף ישנה אפשרות גדולה יותר להשפיע על המחנה באופן דמוקרטי. לעומת זאת, במחנות למשתתפים צעירים יותר, עיקר האחריות מוטלת על המדריכים הבוגרים (Leaders) ועל צוות ניהול המחנה (Staff).
מה אוכלים לארוחת הערב?
אוכל מאזור המדינה המארחת. צרכים מיוחדים של הילדים (צמחונות, טבעונות, כשרות, אלרגיות וכו') ילקחו בחשבון.
דת ו-CISV, הולך יחד?
CISV הוא ארגון שאינו מוגבל מבחינה דתית. כלומר, אם ילדך/ילדתך דתיים (בכל דת שהיא), אין כל סיבה שהארגון ימנע ממנו את הנדרש לצורך קיום האמונה שלו (תפילות וכו'). ה-CISV ישתדל לעזור לילד/ה ככל הניתן בהקשר זה. מצד שני, לא יכריחו אף ילד לקיים פעילות דתית שהוא אינו רוצה לקחת בה חלק.
האם אוכל לצלצל לבני/בתי במהלך מחנה בינ"ל?
לא. אין אפשרות לקשר ישיר בין הילד/ה להורים במהלך מחנה. עובדה זו עוזרת לילד/ה להרגיש יותר בנוח בסביבתם החדשה. הילדים תמיד ישמחו לקבל מכתב או E-mail מהבית, שיישלחו לכתובת המדריך או לכתובת שהוגדרה מראש על-ידי צוות ניהול המחנה. אנו מבקשים מכם להבין שאם לא מתקבל תשובה מילדכם/ילדתכם, סימן שהוא/היא מרגישים מאוד בנוח במחנה. חברי צוות ניהול המחנה (Staff) יהיו זמינים למקרי חירום.
ומה אם קורה משהו? ובמקרה חירום?
המדריכים שלנו מוכנים לתרחישים האפשריים ככל הניתן. בכל תכנית לפחות אחד מצוות ניהול המחנה (Staff) בעל הכשרה בעזרה ראשונה. בנוסף, יש מנהל סיכונים מנוסה בכל סניף ובכל מדינה. בראש מעיינינו עומדת בריאות ובטיחות הילדים המשתתפים בתכניות השונות.

משפחה מארחת

באיזה מחנות ישנן משפחות מארחות?
במחנה מסוג ווילג' (Village), הילדים מבלים בסוף השבוע הראשון והשלישי אצל משפחה מארחת. במחנה מסוג סטפ-אפ (Step Up) הילדים מתארחים אצל משפחה טרם תחילת המחנה. בתכנית חילופי משלחות (Interchange) הילד מתארח אצל משפחה למשך התוכנית, תוך כדי מפגשים עם שאר הקבוצה וקיום פעילויות CISV.
כמה ילדים מתארחים אצל משפחה מארחת?
במהלך תכנית חילופי משלחות (Interchange), מתארח לרב ילד אחד, כדי שיהיה מספר ילדים זהה בשתי המשלחות. במחנות אחרים, ילדים יכולים להתארח אצל משפחה בכמות של שני ילדים או יותר.
משפחתי גם רוצה לארח, איך עושים זאת?
לרב, משפחות מארחות הן משפחות פעילות ב-CISV, לעיתים אנשים יחידים גם יכולים לארח. לרובם יש ילדים הפעילים בארגון, או שהיו בעצמם פעילים בארגון לפני כמה שנים (אפילו עשרות שנים). אנשים המתעניינים ב-CISV ובחוויה התרבותית שאירוח מסוג זה מספק גם מוזמנים לחלוק את ביתם למשך סוף שבוע עם ילדים מארצות אחרות. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם סניף CISV ישראל במייל [email protected]
מהן הדרישות לצורך התנדבות כמשפחה מארחת?
חדרי שינה לאורחים, לא חובה לארח כל ילד בחדר נפרד. מספיק שהילדים ישנו על מזרון. זמני שינה מספקים, הבנה לכך שאולי תהיה יהיה להם ג'טלג, קבלת פנים חמה ואוכל משביע. כדאי שהילדים המתארחים יכירו את המנהגים המקומיים בארץ ויחוו את הארץ בצורה יותר "קרובה". לעיתים קרובות המשפחות המארחות השונות מכירות מראש זו את זו ונפגשות תוך כדי האירוח לפעילויות משותפות (טיולים, נסיעה לבריכה, מוזיאון וכו'). המשפחות המארחות מתודרכות מראש לגבי כללי ה-CISV.
כמה כסף מקבלים בתור משפחה מארחת?
השימוש כמשפחה מארחת נעשה בהתנדבות, לכן לא מקבלים כסף עבור האירוח.

אירועים קרובים

No Events